Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 13:29Uppdaterad: fredag, 12 oktober, 2018 - 13:32
  • Fritjof Fagerlund ska försöka försvara sin Kanonloppstitel. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Upplagt för spänning i Kanonloppet

Ungefär 460 personer har anmält sig till Kanonloppet och Ålandsmarschen som avgörs i morgon. 140 barn är anmälda till Julleloppet.

Mona-Lisa Wasström på arrangören Ålands motionsförbund tror på ett lättare lopp än ifjol då det hade regnat mycket och banan var blöt och tung.
- Det har lovat fint väder i morgon och det är torrt i skog och mark, säger hon.

Förra året vann Fritjof Fagerlund och Karina Danielsson Kanonloppet och båda är anmälda även i år. Magnus Lindberg från Ockelbo som inte deltog i fjol är också anmäld och han har både vunnit och förlorat mot Fritjof Fagerlund tidigare, så det är upplagt för en spännande tävling.

Starten går klockan 10.00 vid Breidablick i Markusböle och segraren bör gå i mål på WHA ungefär en timme och 20 minuter senare. Fritjof Fagerlund har det gällande rekordet som är 1.21.31.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »