Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 mars, 2024 - 11:07Uppdaterad: fredag, 1 mars, 2024 - 16:22
  • Jerry Danielsson har haft bra form tidigare i vinter. Arkivbild.

Uppladdningen inför Vasaloppet har inte varit den bästa för Danielsson

På söndag är det dags för det 100:e Vasaloppet och det är många ålänningar som ska ta sig från Sälen till Mora. Vasaloppet firade 100 års jubileum 2022, men eftersom loppet har blivit inställt vid tre tillfällen är det nu dags för det 100:e loppet. 

En av de som står på startlinjen är Jerry Danielsson som i år igen får starta i elitledet, alltså det första ledet med alla världsåkare som är med i långloppscupen Ski Classics. 

– Uppladdningen har tyvärr inte varit den bästa, jag blev förkyld i slutet av förra veckan och det har hållit i sig, säger Jerry Danielsson. 

Han har under tidigare tävlingar i Sverige kvalificerat sig för att få starta i elitledet, vilket han även gjorde i fjol. Då blev det placering 289. 

Utöver Jerry Danielsson står ungefär 35 ålänningar på startlinjen på söndag. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »