Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 april, 2019 - 13:37Uppdaterad: måndag, 29 april, 2019 - 13:37

Uppdaterad: Bäcklund putsade marathonrekord med fyra minuter

Löpning: Johanna Bäcklund kom på 10:e plats bland damerna i söndagens marathon i Hamburg. Hennes tid i mål var 2.35.11, vilket är under kvalgränsen till VM i Doha i september. Det är dessutom nytt åländskt rekord med fyra minuter och idag hörde den finska landslagsledningen av sig.

Bäcklund har dubbeIt medborgarskap och har möjlighet att tävla för både Finland och Sverige. I Sverige är konkurrensen tuffare och för närvarande ligger hon på fjärde plats i statistiken. Sverige får skicka tre maratonlöpare till VM och Bäcklund tror inte att hon blir uttagen. Men däremot är Finland intresserade, dom hörde av sig idag måndag för att få med henne till Doha i den blåvita tävlingsdressen.
- Jag ska fundera lite, men det lutar nog åt att jag väljer att representera Sverige, säger Johanna Bäcklund.
I december gjorde Johanna Bäcklund ett marathonlopp i Valencia då hon satte personligt rekord med dryga 12 minuter, 2.39.09. I Hamburg putsade hon idag sitt eget personbästa med ytterligare fyra minuter. Dibabe Kuma från Ethiopien vann damklassen på segertiden 2.24.42.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »