Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 26 januari, 2019 - 07:32Uppdaterad: söndag, 27 januari, 2019 - 12:30
  • Signy Aarna gjorde ÅU:s mål mot DIF. Arkivfoto.

Uppdaterad: ÅU vann mot Djurgården

Fotboll. Åland United vann fredagens träningsmatch i Eckeröhallen mot damallsvenska Djurgården med 1-0.

Matchens enda mål gjordes av Signy Aarna en dryg kvart in i matchen. Framspelad av Tiia Peltonen kunde Aarna lobba bollen över DIF:s målvakt i mål.

ÅU:tränaren Samuel Fagerholm var väldigt nöjd med det egna lagets spel i särskilt första halvlek.
- Första halvlek blev en jättepositiv överraskning. Vårt försvarspel såg jättebra ut och trots att vi inte hunnit jobba på vårt offensiva spel så mycket så dominerade vi matchbilden ett tag i första halvlek. Det hade jag inte förväntat mig och det var skönt att se, säger han.

I andra halvleken  förbättrade DIF sitt presspel och då kunde ÅU inte längre hålla i bollen lika bra som i första halvlek.
- För att vi ska kunna vara bra över tid får det inte se ut som i andra halvlek, det var för stor skillnad på halvlekarna. Så där syns det ändå att det finns mycket att jobba på, säger Fagerholm.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »