Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 21 juli, 2018 - 07:22Uppdaterad: lördag, 21 juli, 2018 - 07:22

United står inför ett toppmöte - igen

Det är toppmöte igen i damernas fotbollsliga på söndag.

Åland United förbereder sig inför söndagens match i Hagalund mot FC Honka. För tillfället ligger lagen på samma poäng (30p) så det är en sexpoängsmatch att vänta. Åland United, som har en match mindre spelad än Honka, ligger trea medan de regerande mästarna är tvåa.

- Personligen så tycker jag det ska bli jättekul med en toppmatch nu igen! Det är sådana här matcher man längtar efter att få spela som fotbollsspelare, säger Uniteds kapten Rebecca Björkvall.

Då lagen möttes på WHA i april gick United segrande med 2-1 efter mål av Uniteds Isabella Mattsson och Signy Aarna.

- Honka är ett mycket bra lag, med många skickliga spelare. De har gjort bra ifrån sig i år igen så det är ingen lätt match vi har framför oss. Som lag känner vi oss taggade inför söndagens bortamatch, säger Björkvall

Honka har varit svackiga de senaste matcherna med två försluter på de senaste fyra medan United just nu har 10 raka ligamatcher utan förlust. I förra mötet blev det kryss mot ONS Uleåborg.

- Efter krysset mot ONS är alla sugna på revansch och vill ta hem 3 poäng! Vi har haft en mycket bra träningsvecka där vi har haft många positionsanpassade övningar. Dessutom så är alla friska å skadefria så det är mycket konkurrens på träningarna som gör att alla måste fighta och verkligen ge sitt allt för att visa man vill ha speltid, säger Björkvall.

Bortamatchen spelas i Hagalund på söndag med avspark klockan 14:00.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »