Publicerad: onsdag, 23 september, 2020 - 20:21Uppdaterad: onsdag, 23 september, 2020 - 20:57
  • IFK på sällsynt besök i offensivt straffområde. Foto: Owe Sjöblom

Uddlöst IFK förlorade

IFK Mariehamn förlorade onsdagens hemmamatch mot Ilves med 0-2 i fotbollsligan.

Det var ett uddlöst IFK som uppträdde inför de 920 personerna i publiken. IFK skapade någon halvchans, men det var allt de åstadkom. Ilves däremot hade flera chanser, men det dröjde 20 minuter in i den andra halvleken innan första målet föll. Det var Naatan Skyttä som tog tillvara på en retur efter att det var rörigt i IFK-försvaret. Sex minuter senare rann Naatan Skyttä igenom på IFK:s vänsterkant och fri med Oskari Forsman chippade han in det andra målet.

IFK ligger på nionde plats i tabellen med 20 poäng. Ner till TPS som ligger på elfte plats, vilket innebär kvalplats, är det nio poäng, men då har TPS en match mindre spelad. Nästa match spelas redan på söndag och då kommer topplaget KuPS på besök.