Publicerad: lördag, 8 februari, 2020 - 15:08Uppdaterad: lördag, 8 februari, 2020 - 18:07
  • Maximo Tolonen gjorde IFK:s enda mål i förlustmatchen mot Honka. Arkivfoto.

Uddlöst IFK föll mot Honka

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade lördagens bortamatch mot FC Honka i Finlands cup med 1-2 efter att Honka gjort segermålet på stopptid.

Överlag var matchen mellan Honka och IFK en chansfattig historia. I inledningen hade Honka ett flertal hörnor men de resulterade inte i några farligheter. Den första farliga chansen hade Honka istället då de fick en frispark en bit utanför straffområdet i den 22:a minuten. Frisparken letade sig förbi IFK:s försvarare och Honka kunde avsluta från nära håll, men avslutet höll ingen vidare kvalité och Marc Nordqvist i IFK-målet kunde rädda bollen.

Det dröjde istället till den 60:e minuten innan Honka gjorde matchens första mål. IFK:s Lassi Järvenpää skulle nicka undan ett inlägg men bollen hamnade rakt i fötterna på Honkas Lucas Kaufmann som avlossade ett bra skott mot högra krysset och 1-0 var ett faktum.

I den 74:e minuten kvitterade IFK. Albion Ademi tog sig fram längs vänsterkanten och dribblade sig in i straffområdet där han passade Maximo Tolonen. Tolonens låga skott gick in nere vid den vänstra stolproten.

På stopptid fick Honka sedan en frispark centralt precis utanför straffområdet. Borjas Martin slog frisparken över muren i mål och fastställde därmed slutresultatet till 2-1 för Honka.