• Daniel Sjölund gjorde debut i fotbollsligan när han byttes in i andra halvlek. Arkivbild
IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
Publicerad: måndag, 8 april, 2019 - 20:34, uppdaterad: tisdag, 9 april, 2019 - 05:36

Tung förlust för IFK i premiären

När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

IFK hade HJK i gungning och det höll på bli den första segern på bortaplan mot dom regerande mästarna, men det höll inte ända fram. IFK backade hem och höll HJK på behörigt avstånd från Oskari Forsmans mål och tempot i matchen var rätt så lågt. HJK lyckades inte få fart på bollen och IFK hade en ganska tacksam uppgift i försvarspelet, ända tills slutminuterna.
Och det var IFK som tog ledningen efter 69 minuter. IFK hade en frispark en liten bit utanför HJK:s straffområde och istället för skott så passade Robin Sid till en fristående Aristote Mboma och han kunde göra 1-0.
Efter det fortsatte IFK med sitt stabila försvarsspel och det var så nära att det höll hela vägen. Kvitteringen i 89:e minuten gjorde Daniel O'Shaugnessy efter en tittrasslad situation efter en frispark från kanten. Och i den sista minuten lyckades Sebastian Dahlström göra segermålet för HJK.
IFK Mariehamn inledde alltså året i fotbollsligan med en bitter förlust. Nu får laget slicka såren en vecka och sen bege sig mot huvudstadsregionen igen för nästa match. Inkommande måndag väntar FC Honka i Esbo.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.