Publicerad: måndag, 8 april, 2019 - 20:34Uppdaterad: tisdag, 9 april, 2019 - 05:36
  • Daniel Sjölund gjorde debut i fotbollsligan när han byttes in i andra halvlek. Arkivbild

Tung förlust för IFK i premiären

När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

IFK hade HJK i gungning och det höll på bli den första segern på bortaplan mot dom regerande mästarna, men det höll inte ända fram. IFK backade hem och höll HJK på behörigt avstånd från Oskari Forsmans mål och tempot i matchen var rätt så lågt. HJK lyckades inte få fart på bollen och IFK hade en ganska tacksam uppgift i försvarspelet, ända tills slutminuterna.
Och det var IFK som tog ledningen efter 69 minuter. IFK hade en frispark en liten bit utanför HJK:s straffområde och istället för skott så passade Robin Sid till en fristående Aristote Mboma och han kunde göra 1-0.
Efter det fortsatte IFK med sitt stabila försvarsspel och det var så nära att det höll hela vägen. Kvitteringen i 89:e minuten gjorde Daniel O'Shaugnessy efter en tittrasslad situation efter en frispark från kanten. Och i den sista minuten lyckades Sebastian Dahlström göra segermålet för HJK.
IFK Mariehamn inledde alltså året i fotbollsligan med en bitter förlust. Nu får laget slicka såren en vecka och sen bege sig mot huvudstadsregionen igen för nästa match. Inkommande måndag väntar FC Honka i Esbo.