Publicerad: lördag, 4 december, 2021 - 17:25
  • Det ville sig inte för IFK Mariehamn i dag. Foto: Owe Sjöblom

Tung förlust för IFK hockey

Det blev en tung förlust för IFK Mariehamn ishockey mot G/H Hockey med 6-7 inför 164 personer i Islandia på lördagen.

Gästerna tog ledningen en bit in i den första perioden, men IFK kvitterade nästan omgående och gjorde även 2-1, båda målen av Otto Silfver. Men G/H Hockey kvitterade innan perioden var slut. I den andra gav Jesse Kaupinsalo IFK ledningen igen, men efter två raka mål av gästerna fick IFK jaga och det höll i sig resten av matchen. När den andra perioden var slut ledde G/H Hockey med 6-5, IFK:s mål gjordes av Emil Andersson och Otto Silfver. I början av den tredje perioden gjorde Silfver sitt fjärde mål för dagen och kvitterade till 6-6, men med halva perioden kvar kom segermålet för bortalaget.

IFK ligger kvar på andra plats i tabellen med 15 poäng med två omgångar kvar att spela. G/H Hockey är placeringen bakom, även de på 15 poäng. Leder gör Hallsta på 15 poäng, men med en match mindre spelad. På fjärde plats finns Östhammar med 13 poäng och det är just Östhammar som tar emot IFK nästa helg. Det är de två bästa lagen som får spela i den övre serien efter jul.