Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2022 - 06:11Uppdaterad: onsdag, 14 september, 2022 - 10:08
  • Bilden är från en annan tävling.

Trög start för AST i EM

I går inleddes europamästerskapen i J/70 och Alandia Sailing Team fick en trög start med placering 50 i det enda racet som kördes.

Det var mycket lätta vindar i franska Hyères på tisdagen och i det första racet fick AST kämpa med att hitta fart, något som inte var det lättaste i det stora startfältet där båtarna tog vind av varandra. Det är 88 båtar med från 20 nationer i mästerskapet.

Efter det första racet togs beslutet att ställa in resterande seglingar på tisdagen på grund av att vinden var så pass svag. I dag onsdag fortsätter tävlingen med förhoppningsvis lite mera vind.

I Alandia Sailing Team är Markus Rönnberg skipper och besättningen består av Emil Nordlund, Jasper Karlsson och Staffan Lindberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »