Publicerad: lördag, 14 maj, 2022 - 17:15Uppdaterad: lördag, 14 maj, 2022 - 19:06
  • Olivia Ulenius gjorde sitt första mål i Nationella ligan i dag. Bilden är från en tidigare match.

Tredje raka segern för ÅU

Åland United vann med klara 4-1 över Ilves i Tammerfors i Nationella ligan på lördagen.

ÅU stod för en riktig rivstart och redan efter sju minuter hade de i princip avgjort matchen, då stod det 3-0 till ÅU. Anna Westerlund inledde målskyttet när hon nickade in en hörna efter tre minuter. Ett par minuter senare gjorde Dana Leskinen sitt första mål för året och ytterligare två minuter senare gjorde Leskinen sitt andra mål.

Efter den intensiva starten lugnade matchen ner sig lite och efter 36 minuter kunde Ilves reducera. I den andra halvleken förde ÅU matchen och på tilläggstid gjorde 15-åriga Olivia Ulenius sitt första mål i Nationella ligan när han fastställde slutresultatet.

På de fem senaste matcherna har ÅU fyra segrar och en oavgjord. De har nu 13 poäng och ligger på fjärde plats i tabellen. KuPS och PK-35 Vanda ligger i topp med 21 poäng. HJK är trea med 16 poäng.
ÅU:s nästa match är inkommande lördag och då kommer PK-35 Vanda på besök till Mariehamn.