Publicerad: söndag, 30 maj, 2021 - 20:25Uppdaterad: söndag, 30 maj, 2021 - 21:49
  • Marc Nordqvist var på straffen, men kunde inte styra ut den. Foto: Owe Sjöblom.

Tredje raka förlusten för IFK

Det blev den tredje raka förlusten för IFK Mariehamn i fotbollsligan när FC Lahti vann med 3-0 på WHA på söndagskvällen inför 551 personer.

Den första halvleken var rätt så händelsefattig, förutom att domaren Antti Munukka hittade sex varningar. Inget av lagen skapade någon målchans och tempot var lågt.

Fem minuter in i den andra halvleken sprang Frankline Okoye omkull FC Lahtis Macoumba Kandji i straffområdet med straff som följd. Marc Nordqvist, som gjorde sin första match från start i ligan sedan 2018, var på Kari Arkivuos straff, men kunde inte styra ut den. Efter det försökte IFK skapa lite tryck, men istället var det gästerna som stack upp och gjorde sitt andra mål genom Loorents Hertsi i den 72:a minuten. Då kändes matchen avgjord och det såg uppgivet ut hos de grönvita. Det förstärktes när Kristian Yli-Hietanen kunde öka på ledningen.

IFK är nu nere på nionde plats med sex poäng efter fem matcher. Nästa match spelas torsdagen den 10 juni mot FC Inter i Åbo

Tränaren Lukas Syberjyski kom inte på presskonferensen efter förlustmatchen mot FC Lahti. Gästernas tränare Ilir Zeneli satt och väntade vid bordet där presskonferensen skulle hållas i ungefär tio minuter innan det meddelades att Lukas Syberjyski inte dyker upp. En knapp timme efter att domaren blåste av matchen meddelades att Lukas Syberjyski fanns tillgänglig för kommentarer, därför är intervjun per telefon.