Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 21 januari, 2023 - 20:25Uppdaterad: söndag, 22 januari, 2023 - 17:38
  • Marina Donner med tre VM-guld. Foto: privat

Tre VM-guld till Donner

Bordtennis: Marina Donner tog hem alla tre guldmedaljer i veteran-VM i Oman, i mixed-dubbel, i dubbel och i singel.

Marina Donner och svenske Igor Krokhin spelade under fredagskvällen hem det första guldet i mixed-dubbel. I finalen besegrade de det danska paret Janne Jensen och Carsten Egholt med 3-1 i set.

Medaljen var väldigt speciell för Donner eftersom hon och Igor Krokhin har en lång gemensam historia. Krokhin var Donners första tränare i Ryssland och de båda har följts åt under karriären som senare fortsatte i Sverige och för Donners del i Finland.

På sociala medier beskrev Donner det hela med orden "...här är vi idag, med min första tränare, som bokstavligen lärt mig alla grunderna i bordtennis och hjälpt mig på fler sätt än jag någonsin kan tacka honom för. Den här guldmedaljen var väldigt känslosam för oss båda."

I dubbelturneringen så vann Marina Donner och Sofia Westerholm sin semifinal i tre raka set under lördagsförmiddagen. I finalen mot danskorna Trine Grauholm och Janne Jensen blev det sedan seger med 3-2 i set.

Men Marina Donner som tävlade i +40-klassen hade ytterligare en guldchans i VM.

Även i singelspelet hade Marina Donner tagit sig till final där Janne Jensen väntade som motståndare ännu en gång. I finalen på lördagskvällen vann Donner med 3-0 i set och säkrade därmed sitt tredje veteran-VM-guld.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »