Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2022 - 10:09Uppdaterad: tisdag, 9 augusti, 2022 - 15:24

Tre medaljer vid FSOM

När FSOM, Finlandssvenska orienteringsmästerskapen, hölls i Vasa och Vörå i helgen blev det tre åländska medaljer.

På långdistans i klassen H75 var Bjarne Blomster snabbast och tog guld på banan som var 2,9 kilometer lång. I samma åldersklass kom Boris Holmberg på fjärde plats.

I H60 över 4,9 kilometer slutade Göran Grannas på tredje plats och tog alltså ett brons. Göran Johansson var placeringen efter knappt tre minuter efter Grannas i mål. I stafett tog laget i H70 silver efter OK Trian. I laget sprang Bjarne Blomster, Boris Holmberg och Lars Janlöv.

Runt 15 orienterare från IF Åland var med i mästerskapet som bestod av sprint på fredagen, långdistans på lördagen och stafett på söndagen.