Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 14:21Uppdaterad: tisdag, 3 augusti, 2021 - 15:38
  • Det är oklart om det blir några travtävlingar på Åland nästa år.

Totalkatastrof för travsporten utan bidrag

- För travsporten är det en totalkatastrof. Jag ser en stor risk att vi i värsta fall inte kan genomföra travtävlingar, säger Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson om det uteblivna Pafbidraget för ATG-spel.

Bortfallet för Ålandstravet hamnar på cirka 100.000 euro på ett år. Den här säsongen kan man genomföra som planerat, men nästa år blir oklart.
De bidrag man får från andra sponsorer räcker inte till prispengar i den klass som behövs för att locka tävlande från Sverige och riket.

Pia Eriksson tror också att om travet försvinner på Åland minskar intresset för att spela på trav överlag.

Ålandstravet har försökt få till ett samarbete med det svenska travsportförbundet, men stött på hinder eftersom man är verksam i ett annat land.
Problemet med centralförbundet för travsporten i Finland, Hippos, är att Hippos samarbetar med Veikkaus, som inte har verksamhet på Åland.
-Vi sitter i en rävsax nu, säger Pia Eriksson.

Paf har ändå erbjudit att hålla spel på travbanan i samband med travtävlingar, men de summorna räcker inte till några större prispengar. Avtalet med Paf löper ut den 2 november.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »