Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 juli, 2023 - 17:08Uppdaterad: tisdag, 4 juli, 2023 - 17:22
  • Malin Pussinen-Amani, Kajsa Sjöström och Kajsa Biskop. Foto: Rasmus Karlsson.

Tio öar gör upp i gymnastik under Inter Island Games

I morgon onsdag inleds Inter Island Games där tio öar tävlar i gymnastik. Tävlingarna går av stapeln på Åland med Gymnastics Åland som arrangör.

Inter Island Games arrangeras de åren då gymnastik inte ingår i Öspelen. 

Malin Pussinen-Amani är Gymnastics Ålands chefstränare och säger att det har varit roligt att förbereda tävlingarna samtidigt som det har inneburit väldigt mycket arbete. 

– Det är inte den största tävlingen vi har arrangerat, men däremot den mest formella. Det är som ett litet mästerskap där alla öar kommer för att representera sin ö, säger hon. 

Från Åland deltar sex stycken seniorgymnaster och två juniorgymnaster och Pussinen-Amani beskriver Ålands chanser som goda.  

Den som vill kan beskåda tävlingarna på plats på Gymnastikarena Åland i Jomala. Klockan 10.00 och klockan 17.45 både på onsdag och fredag tävlar de åländska gymnasterna.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »