Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 21 december, 2019 - 14:05Uppdaterad: lördag, 21 december, 2019 - 14:13

Tilde Hellund klar för ÅU

Åland United värvar 16-åriga Tilde Hellund som ligadebuterade för IK Myran under säsongen 2019. Det här meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Hellund som ursprungligen fostrats i Pedersöre Fotbollsförening kommer nu att flytta sin skolgång och fotboll till Mariehamn. Kontraktet gäller för säsongen 2020 med option på en förlängning med ett år.

Åland United skriver att man är glada över att kunna erbjuda möjligheten för unga motiverade spelare att utvecklas i ÅU. Hellund som kommer att finnas tillgänglig för laget från och med januari ser framemot flytten.

- Jag tycker det är kul med nya utmaningar och vill alltid utvecklas som fotbollsspelare. Jag ser framemot att få spela fotboll på Åland, säger Tilde Hellund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »