• Dick Ekström delade ut priset till de åländska bowlarna. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Dick Ekström och den nya vandringspokalen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lördag, 25 januari, 2020 - 18:25

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal. 

Motiveringen löd: "Efter 20 års frånvaro var bowling tillbaka som öspelsidrott, vilket gav NatWest Island Games XVIII en arena som fylldes av vänskaplig tävling och god stämning. Här knöts nya vänskapsband mellan öarna, både mellan åskådarna och de tävlande. Några som verkligen bidrog till den härliga atmosfären var Team Åland Bowling som bjöd publiken på spänning och äkta öspelskänsla. Alla bowlare i laget stod dessutom för fina idrottsliga prestationer, vilket resulterade i en imponerande medaljskörd. Spelen på Gibraltar 2019 förgylldes verkligen av Team Åland Bowlings glädje, vänskap och skicklighet vilket Stiftelsen belönar med priset Öspelspärlan."

I laget ingick Jonas Andersson, Sebastian Cronholm, Oskar Welin, Michael Jakobsson, Ann Kvarnström, Ida Sandström, Caroline Blomqvist och Katarina Sundberg och lagledaren Pamela Förström

Fler Sport

Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK Mariehamn

Den landslagsmeriterade Mikko Sumusalo är klar för IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Det meddelar klubbdirektör Peter Mattsson idag i ett pressmeddelande.

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.