• IFK och Ivan Tatomirovic bryter kontraktet. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: fredag, 28 december, 2018 - 06:11, uppdaterad: fredag, 28 december, 2018 - 06:16

Tatomirovic lämnar IFK

Fotboll. Mittbacken Ivan Tatomirovic bryter kontraktet med IFK Mariehamn för att istället spela i kroatiska högstaligan.

Det säger Tatomirovics agent till Ålandstidningen i dag och IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar att man kommit överens om att bryta avtalet.

Nyligen meddelades också att mittfältaren Joel Mattsson lämnar Grönvitt för Helsingfors IFK, något som Peter Mattsson beklagar då man gärna hade behållit honom i laget. I gårdagens Nya Åland sade Joel Mattsson att han var besviken på IFK. Han hade nämligen hoppats att klubben skulle gå med på att släppa honom till någon utländsk klubb mot ett lägre utbildningsbidrag än vad man har rätt till. Peter Mattsson skriver i ett mail till Ålands Radio att ingen utländsk klubb hade kontaktat IFK angående Joel Mattsson och att det skulle ha känts märkligt att lova bort honom i förväg i princip gratis.

- Om IFK hade blivit kontaktad av någon klubb hade vi naturligtvis kunnat ha konkreta diskussioner med klubben i fråga, skriver Peter Mattsson.

Fler Sport

MLK vann första i div 2

MLK:s herrar vann den första matchen i sommarens division 2 i tennis igår när Sata besegrades med klara 4-0 på banorna i Idrottsparken.

ÅSS femma i NSR

ÅSS ligger femma och sist i Nord Stream Race som igår kom fram till Köpenhamn efter den första långa etappen från Kiel.

Olivia Mattsson lämnar ÅU

Olivia Mattsson, som spelat för Åland United under säsongerna 2016-2019 har efter genomförd vårsäsong beslutat att anta utmaningen med college studier- och fotboll i USA.

FC Åland vann derbyt

FC Ålands Thomas Mäkinen och Jomala IKs Lucas Eriksson
FC Åland vann säsongens första derby i division 3 när dom besegrade Jomala IK med 2-1 inför 462 personer på WHA.

"Pepparspray var nödvärn"

Säkerhetsbolaget Safetor från riket, som skötte säkerheten i samband med cupfinalen i Finlands cup i lördags, menar att användningen av pepparspray blev ett nödvärn som man tog till för att hindra att ytterligare supportrar skulle ta sig in på planen.

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.