• IFK och Ivan Tatomirovic bryter kontraktet. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: fredag, 28 december, 2018 - 06:11, uppdaterad: fredag, 28 december, 2018 - 06:16

Tatomirovic lämnar IFK

Fotboll. Mittbacken Ivan Tatomirovic bryter kontraktet med IFK Mariehamn för att istället spela i kroatiska högstaligan.

Det säger Tatomirovics agent till Ålandstidningen i dag och IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar att man kommit överens om att bryta avtalet.

Nyligen meddelades också att mittfältaren Joel Mattsson lämnar Grönvitt för Helsingfors IFK, något som Peter Mattsson beklagar då man gärna hade behållit honom i laget. I gårdagens Nya Åland sade Joel Mattsson att han var besviken på IFK. Han hade nämligen hoppats att klubben skulle gå med på att släppa honom till någon utländsk klubb mot ett lägre utbildningsbidrag än vad man har rätt till. Peter Mattsson skriver i ett mail till Ålands Radio att ingen utländsk klubb hade kontaktat IFK angående Joel Mattsson och att det skulle ha känts märkligt att lova bort honom i förväg i princip gratis.

- Om IFK hade blivit kontaktad av någon klubb hade vi naturligtvis kunnat ha konkreta diskussioner med klubben i fråga, skriver Peter Mattsson.

Fler Sport

Bågskyttar tävlade i Åbo

Vid en bågskyttetävling i Åbo i helgen kom Daniele Rolfi på fjärde plats i elitklassen och Petri Allinen kom trea i M50-klassen.

Danielsson vann skidpremiären

Jerry Danielsson
24 skidåkare kom till start när säsongens första tävling arrangerades i spåret vid banan i Jomala. 14 barn och 10 seniorer tog sig an olika sträckor.

Holmström tvåa i Helsingfors

Isac Holmström kom på andra plats i en tävling över 10 km i Vichtis idag söndag.

IFK hockey förlorade mot Spånga

Efter segern igår i Alltrean kunde IFK Mariehamn inte ladda om till söndagens bortamatch mot Spånga IS som vann med 10-4.

IFK vann över Ekenäs

Lagkapten Daniel Sjölund och tränaren Peter Lundberg
IFK Mariehamn vann vinters första träningsmatch som spelades över 90 minuter när division 1-laget Ekenäs IF besegrades med 2-0 i Eckeröhallen inför knappa 300 personer på lördagskvällen.

IFK hockey vann i förlängning

Efter förra helgens stora förluster kunde IFK Mariehamns hockeylag vända trenden och vinna över Älta IF på bortais i Alltrean.

Fellman körde ankarsträcka

Skidskytten Jenny Fellman har det aningen tungt på skyttevallen just nu med en hel del bommar under den senaste tiden. Idag fick hon köra ankarsträckan för Finland när världscupen hade stafett i tyska Ruhpolding.

Sara Wiss siktar mot öspelen

Sara Wiss
Förra sommaren gjorde Sara Wiss comeback på löparbanan och nu tar hon sikte på att komma med i den åländska friidrottstruppen som ska vara med i öspelen i Gibraltar inkommande sommar.

ÅU fick licens, mästaren PK-35 blev utan

Igår fick Åland United sin ligalicens för det här året godkänd av Finlands bollförbunds ligalicenskommitté.