• IFK och Ivan Tatomirovic bryter kontraktet. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: fredag, 28 december, 2018 - 06:11, uppdaterad: fredag, 28 december, 2018 - 06:16

Tatomirovic lämnar IFK

Fotboll. Mittbacken Ivan Tatomirovic bryter kontraktet med IFK Mariehamn för att istället spela i kroatiska högstaligan.

Det säger Tatomirovics agent till Ålandstidningen i dag och IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar att man kommit överens om att bryta avtalet.

Nyligen meddelades också att mittfältaren Joel Mattsson lämnar Grönvitt för Helsingfors IFK, något som Peter Mattsson beklagar då man gärna hade behållit honom i laget. I gårdagens Nya Åland sade Joel Mattsson att han var besviken på IFK. Han hade nämligen hoppats att klubben skulle gå med på att släppa honom till någon utländsk klubb mot ett lägre utbildningsbidrag än vad man har rätt till. Peter Mattsson skriver i ett mail till Ålands Radio att ingen utländsk klubb hade kontaktat IFK angående Joel Mattsson och att det skulle ha känts märkligt att lova bort honom i förväg i princip gratis.

- Om IFK hade blivit kontaktad av någon klubb hade vi naturligtvis kunnat ha konkreta diskussioner med klubben i fråga, skriver Peter Mattsson.

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.