Publicerad: lördag, 23 juli, 2022 - 18:57Uppdaterad: lördag, 23 juli, 2022 - 21:24
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

Sviten bruten för IFK

Sviten med förlustfria matcher är bruten för IFK Mariehamn efter att AC Oulu vann med 3-1 på hemmaplan i Uleåborg.

Det var ett för dagen blekt IFK som missade målchanser, tappade markeringar och inte fick igång något ordentligt passningsspel. Men det kunde ha blivit bra efter att IFK tog ledningen redan efter åtta minuter när Oulu-försvaret bjöd på det första målet. En alltför lös bakåtpassning snappades upp av Joakim Latonen som spelade in bollen till Dé som kunde rulla in den i öppet mål.

Men där tog det roliga slut för IFK:s del. John Owoeri missade ett friläge och kort därefter kvitterade hemmalaget genom Niklas Jokelainen efter 24 minuter. Drygt tio minuter senare tog Oulu ledningen när Sandro Embolo gjorde 2-1. Den ställningen stod sig halvleken ut.

Med knappa 20 minuter kvar gjorde Samuel Anini jr hemmalagets tredje mål och det fastställde även slutresultatet. IFK försökte få till en forcering i slutet av matchen, men det hände inte mycket från grönvitts sida. På övertid satsade John Owoeri våldsamt i en närkamp helt i onödan och drog på sig sin andra varning för dagen och blev utvisad.

IFK är kvar på tionde plats med 15 poäng efter lika många spelade matcher och nästa helg väntar ytterligare en bortamatch. Då är det HJK som tar emot i Helsingfors.