Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 november, 2021 - 16:39Uppdaterad: lördag, 27 november, 2021 - 16:46

Sverker Skogberg invald i nyformad ligastyrelse

Ligastyrelsen för herrarnas fotbollsliga antar en ny form, men IFK Mariehamns representant Sverker Skogberg har redan säkrat en plats.

Skogberg har blivit invald i den nyformade centralstyrelsen tillsammans med Aki Riihilahti och Raimo Sarajärvi, samt ordförande Kaarlo Kankkunen. Den nya förvaltningsmodellen innebär samtidigt att alla tolv klubbar kommer att ges möjlighet till en aktiv roll i de tre utskott som ännu ska väljas.

Ett tävlingsutskott ska arbeta operativt, ett föreningsutvecklingsutskott ska stå för den långsiktiga utvecklingen och ett media- och marknadsföringsutskott ska sälja in produkten.

- Vi tycker att fotbollsligan är undervärderad, och att det borde gå att få till bättre tv- och sponsoravtal, säger Sverker Skogberg.

I ett försök att få in ännu fler idéer utifrån kommer även två utomstående representanter att väljas in i styrelsen. Övriga styrelseledamöter ska utses under januari månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »