Publicerad: lördag, 13 juli, 2019 - 17:02Uppdaterad: lördag, 13 juli, 2019 - 17:48
  • Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 km. Foto: Malin Lundberg.
  • Björn Wärn vann herrarnas 12-kilometerslopp. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Svenska segrar i Semesterloppet

Löpning. Det blev svensk seger på både dam- och herrsidan i Semesterloppet i Käringsund på lördagen. 12-kilometersloppet vanns av Carolina Wikström från Uppsala och Björn Wärn från Stockholm. 

Carolina Wikström sommarjobbar på Åland och ställde upp i Semesterloppet för första gången. Hon var överlägsen på damsidan då hon gick i mål på tiden 48,23, drygt sex minuter före tvåan Sara Smith från LK Roslagen och mer än åtta minuter före trean Linda Perander från Åland.
Även för Björn Wärn, som bland annat har flera maraton på meritlistan, var det första gången han deltog i Semesterloppet. Wärn har sommarstuga på Väddö och reste till Åland enkomst för att delta i Semesterloppet där även hans barn var med och sprang. Wärn fick en god match av Ålands Emil Söderlund som låg tätt bakom honom så gott som hela loppet, men Wärn lyckades hålla undan och gick till slut i mål på tiden 45,07 minuter, 29 sekunder före Söderlund. Trea blev Lauri Palsa från riket på tiden 48,25.
Totalt deltog 195 personer i Semesterloppet, som förutom 12-kilometersklassen även hade en 8 kilometers och en 4 kilometersklass samt en barnklass där deltagarna sprang 1 kilometer.