• Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 km. Foto: Malin Lundberg.
  • Björn Wärn vann herrarnas 12-kilometerslopp. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 kilometer:
Björn Wärn vann herrarnas 12-kilometerslopp:
Publicerad: lördag, 13 juli, 2019 - 17:02, uppdaterad: lördag, 13 juli, 2019 - 17:48

Svenska segrar i Semesterloppet

Löpning. Det blev svensk seger på både dam- och herrsidan i Semesterloppet i Käringsund på lördagen. 12-kilometersloppet vanns av Carolina Wikström från Uppsala och Björn Wärn från Stockholm. 

Carolina Wikström sommarjobbar på Åland och ställde upp i Semesterloppet för första gången. Hon var överlägsen på damsidan då hon gick i mål på tiden 48,23, drygt sex minuter före tvåan Sara Smith från LK Roslagen och mer än åtta minuter före trean Linda Perander från Åland.
Även för Björn Wärn, som bland annat har flera maraton på meritlistan, var det första gången han deltog i Semesterloppet. Wärn har sommarstuga på Väddö och reste till Åland enkomst för att delta i Semesterloppet där även hans barn var med och sprang. Wärn fick en god match av Ålands Emil Söderlund som låg tätt bakom honom så gott som hela loppet, men Wärn lyckades hålla undan och gick till slut i mål på tiden 45,07 minuter, 29 sekunder före Söderlund. Trea blev Lauri Palsa från riket på tiden 48,25.
Totalt deltog 195 personer i Semesterloppet, som förutom 12-kilometersklassen även hade en 8 kilometers och en 4 kilometersklass samt en barnklass där deltagarna sprang 1 kilometer.

Fler Sport

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.

JIK:s herrar vann femsetare mot Södermalm B

Mikael Donning om matchen mot Södermalm B:
Volleyboll. Det krävdes fem set innan Jomala IK:s herrlag kunde besegra Södermalm B i Vikingahallen med 3-2 på lördagen. - Vi gjorde mycket misstag i...

Mikael Sandholm vann Perre Cup

Mikael Sandholm och Malte Blomqvist om Perre Cup:
Badminton. Mikael Sandholm vann singelturneringen i årets upplaga av Perre Cup som spelades i Godbyhallen på lördagen. Sandholm vann även dubbelturneringen där han spelade tillsammans med 14-årige Malte Blomqvist.

Grupperna i herrcupen klara

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Grupperna i den finländska cupen för herrar är nu klara och IFK Mariehamn inleder mot FC Inter i Åbo den 25 januari.