Publicerad: lördag, 30 mars, 2019 - 22:34Uppdaterad: lördag, 30 mars, 2019 - 22:48
  • Åland United spelade 1-1 mot KuPS i Eckeröhallen. Foto: Malin Lundberg.

Surt poängtapp för Åland United

Fotboll. Åland United ledde lördagens match mot KuPS med 1-0 när bara ett par minuter återstod av matchen. Men i den 88:e minuten räddade Ella Vanhanen en poäng för KuPs när hon satte 1-1.
- Det är surt att vi tappar en 1-0-ledning för andra matchen i rad, säger ÅU:s mittfältare Sara Nordin.

217 personer i publiken följde ÅU:s hemmapremiär i Eckeröhallen och de fick se två helt olika halvlekar. I första halvlek skapades väldigt få chanser, i andra betydligt fler.
- Det tog 60 minuter för oss att få igång vårt spel i dag, konstaterar ÅU-tränaren Samuel Fagerholm.

Under sista delen av matchen skapade ÅU många chanser och man radade upp hörna efter hörna. Men skärpan i avsluten saknades och målet, det gjorde man faktiskt först efter att man tilldömts en straff i den 79:e minuten. Då Steg Tiia Peltonen fram och spräckte nollan för hemmalaget. Men lyckan varade alltså inte matchen ut eftersom KuPS kvitterade med två minuter kvar av ordinarie tid. ÅU-försvaret protesterade högljutt och menade att bollen aldrig varit över mållinjen, men domaren var av annan åsikt.

Nu väntar landslagsuppehåll i damligan och nästa match för ÅU blir den 13.4 i Uleåborg mot ONS.