Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 28 september, 2019 - 19:25
  • Det var nära flera gånger för ÅU men man lyckades inte få bollen i mål. Foto: Malin Lundberg.

Sur förlust för ÅU mot JYPK

Fotboll. - Det känns lite som vi hamnade i samma mönster som tidigare under säsongen, att vi är tillräckligt bra för att vinna men att vi ändå förlorar med 0-1. Så sade ÅU:s tränare Samuel Fagerholm efter lördagens snöpliga förlust mot JyPK hemma på WHA.

ÅU skapade en hel del chanser men lyckades inte få bollen i mål. I stället var det gästerna som satte matchens enda mål när de fick en hörna i den 76:e minuten. När hörnan slogs var ÅU dessutom en spelare mindre på planen eftersom Maryette Karring fått läkarhjälp efter en duell och efter det fått stiga ut över sidlinjen.

Trots att ÅU förlorade ligger man kvar på bronsplatsen, men nu på lika många poäng som TiPS eftersom TiPS spelade oavgjort mot Honka och fick en poäng med sig från den här omgången. Den 12 oktober spelar ÅU nästa match då HJK, som redan har guldet i hamn, kommer på besök till WHA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »