• Det var nära flera gånger för ÅU men man lyckades inte få bollen i mål. Foto: Malin Lundberg.
Anfallaren Isabella Mattsson om matchen:
Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Publicerad: lördag, 28 september, 2019 - 19:25

Sur förlust för ÅU mot JYPK

Fotboll. - Det känns lite som vi hamnade i samma mönster som tidigare under säsongen, att vi är tillräckligt bra för att vinna men att vi ändå förlorar med 0-1. Så sade ÅU:s tränare Samuel Fagerholm efter lördagens snöpliga förlust mot JyPK hemma på WHA.

ÅU skapade en hel del chanser men lyckades inte få bollen i mål. I stället var det gästerna som satte matchens enda mål när de fick en hörna i den 76:e minuten. När hörnan slogs var ÅU dessutom en spelare mindre på planen eftersom Maryette Karring fått läkarhjälp efter en duell och efter det fått stiga ut över sidlinjen.

Trots att ÅU förlorade ligger man kvar på bronsplatsen, men nu på lika många poäng som TiPS eftersom TiPS spelade oavgjort mot Honka och fick en poäng med sig från den här omgången. Den 12 oktober spelar ÅU nästa match då HJK, som redan har guldet i hamn, kommer på besök till WHA.

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.