• Katarina Sundberg hjälpte Hammarby ta sig tillbaka till Elitserien. Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:46

Sundbergs Hammarby klara för Elitserien

Bowling. Katarina Sundbergs svenska klubb Hammarby är tillbaka i Elitserien efter ett år i Damallsvenskan. På lördagen vann man kvalet mot BK Söder från Kristianstad.

Kvalet avgjordes i bäst av tre matcher och då Hammarby vann första matchen med 14-6 och den andra med 12-8 behövde man aldrig spela en tredje match.

Katarina Sundberg var matchbäst i första matchen med 940 poäng och hon säger till Ålands Radio att det var hennes absolut bästa omgång för säsongen.
- Det var roligt att kunna prestera så bra och hjälpa laget att vinna kvalet. Jag har annars bara varit med fyra eller fem gånger den här säsongen eftersom Hammarbys matcher krockat med andra matcher jag spelat, säger Sundberg.

Nu har hon semifinalen i Västmanlandtouren som nästa utmaning den första helgen i juni och därefter väntar öspelsuppladdning. Efter öspelen planerar Sundberg att ta ett års paus från bowlingen, och det är inget som en möjlighet att få spela i Elitserien får henne att omvärdera.
- Nej, jag behöver en paus. Men jag vet att jag är välkommen med om jag ångrar mig senare, så det är bra, säger hon.

Fler Sport

Backaliden nätade i comebacken när IFK vann

Gustav Backaliden var glad över att få spela match igen och göra mål:
Fotboll. IFK Mariehamn besegrade KPV med 3-0 på WHA på söndagskvällen. Gladast av alla var Gustav Backaliden som gjorde comeback och matchens sista mål.

Hemmaseger i Mariehamnsregattan

Daniel Mattsson från Alandia Sailing Team om helgens segling:
Segling. Det blev åländsk seger när Åländska segelsällskapets lag Alandia Sailing Team vann Mariehamnsregattan som ordnades fredag-söndag. Tävlingen var samtidigt det första klassmästerskapet i J70 som någonsin arrangerats i Finland.

Uppdaterad: Helenius knockad i åttonde ronden

Boxning. Robert Helenius förlorade matchen mot amerikanen Gerald Washington i Minnesota natten till söndagen.

FC Åland vann mot TOVE

Fotboll. FC Åland vann bortamatchen mot TOVE med 3-1 på lördagen.

Svenska segrar i Semesterloppet

Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 kilometer:
Löpning. Det blev svensk seger på både dam- och herrsidan i Semesterloppet i Käringsund på lördagen. 12-kilometersloppet vanns av Carolina Wikström från Uppsala och Björn Wärn från Stockholm.

Åland United vann mot TPS

Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Fotboll. Åland United vann lördagens bortamatch mot TPS med 1-0.

Helenius boxas i Minnesota

Boxning. Robert Helenius möter amerikanen Gerald Washington i en match i Minnesota under lördagen (tidig söndag morgon finländsk tid). - Jag ser absolut fram emot matchen och det är bra att den sker i USA så att jag kan få bra matcher där framöver. Washington är ett stort namn i USA vilket är extra bra, säger Helenius i ett pressmeddelande från Paf.

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.