• Katarina Sundberg hjälpte Hammarby ta sig tillbaka till Elitserien. Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:46

Sundbergs Hammarby klara för Elitserien

Bowling. Katarina Sundbergs svenska klubb Hammarby är tillbaka i Elitserien efter ett år i Damallsvenskan. På lördagen vann man kvalet mot BK Söder från Kristianstad.

Kvalet avgjordes i bäst av tre matcher och då Hammarby vann första matchen med 14-6 och den andra med 12-8 behövde man aldrig spela en tredje match.

Katarina Sundberg var matchbäst i första matchen med 940 poäng och hon säger till Ålands Radio att det var hennes absolut bästa omgång för säsongen.
- Det var roligt att kunna prestera så bra och hjälpa laget att vinna kvalet. Jag har annars bara varit med fyra eller fem gånger den här säsongen eftersom Hammarbys matcher krockat med andra matcher jag spelat, säger Sundberg.

Nu har hon semifinalen i Västmanlandtouren som nästa utmaning den första helgen i juni och därefter väntar öspelsuppladdning. Efter öspelen planerar Sundberg att ta ett års paus från bowlingen, och det är inget som en möjlighet att få spela i Elitserien får henne att omvärdera.
- Nej, jag behöver en paus. Men jag vet att jag är välkommen med om jag ångrar mig senare, så det är bra, säger hon.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.