Publicerad: fredag, 18 augusti, 2023 - 20:53

Straffmiss och utvisning sänkte IFK - Honka vann med uddamålet

En straffmiss från Konstantinos Kotsopoulos och en utvisning på Alvaro Ngamba gjorde att det blev en tung kväll när IFK Mariehamn åkte på en ny förlust i Tipsligan på fredagskvällen. Bortalaget FC Honka vann matchen med 1-0.

Det börjar se allt mer dystert ut för IFK Mariehamn i Tipsligan. Under fredagen kom en ny förlust när FC Honka vann i Mariehamn efter mål av Michael Lopez i den första halvleken, ett mål som blev matchens enda.

IFK började hyfsat piggt och snurrade ett par gånger runt Honkas straffområde men i den 13:e minuten hamnade bollen ute på Honkas vänsterkant och Edmund Arko-Mensah slog ett inlägg som en helt omarkerad Michael Lopez kunde nicka i mål.

I den 32:a minuten fick IFK ett gyllene läge att kvittera. Nya anfallaren Konstantinos Kotsopoulos, som fick göra sin första start i den grönvita tröjan, blev kapad av Florian Baak i straffområdet. Den grekiske anfallaren tog själv hand om straffen men slog den högt över mål.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Alvaro Ngamba, som drog på sig ett gult kort i första halvlek, fick en rejäl tillsägning av domaren Oliver Reitala efter att han dragit på sig en frispark. Efter det dröjde det bara några minuter innan Ngamba återigen gick hårt in i en duell och IFK:s sjätte röda kort den här säsongen var ett faktum.

IFK försökte efter utvisningen och hade någon halvchans men Honka hade kontroll på det mesta och matchen slutade med uddamålsvinst för Esbolaget.

IFK Mariehamn är fast förankrat i botten, laget har två poäng upp till Ilves och Haka som bägge dock har en match mindre spelad.
På onsdag väntar nästa match för IFK, även då står FC Honka för motståndet, men den gången handlar det om semifinal i cupen.