Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 31 juli, 2022 - 19:09Uppdaterad: söndag, 31 juli, 2022 - 19:10
  • FC Ålands Elias Eriksson och Samuel Nordberg efter vinsten mot Pargas IF 2. Foto: Rasmus Karlsson

Storseger för FC Åland

I herrfotbollens division tre vann FC Åland med 6-1 mot Pargas IF 2 på söndagen.

Redan i den femte minuten gjorde Joel Karlström 1-0 till FCÅ, men bara sex minuter senare kvitterade gästerna genom Aaron Westerlund. Melvin Kahnberg förde upp FCÅ i ledning i den 44:e minuten och ställningen var 2-1 i halvtid.

I början av den andra halvleken drog FC Åland ifrån genom mål av Elia Hagström i den 49:e och Rezgar Amani i den 52:a minuten. I den 60:e utökade Max Peterson till 5-1 och matchens sista mål gjordes av Jimmy Sundman i den 82:a minuten.

- Jag tycker att vi gör en sisådär första halvlek, men vi kommer ut med bra attityd i andra, säger FC Ålands Elias Eriksson efter matchen.

FC Åland ligger efter 12 matcher tvåa i tabellen, sju poäng efter P-Iirot. Nästa match för FCÅ är den 6 augusti, då man möter Masku på bortaplan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »