Publicerad: söndag, 21 juli, 2024 - 16:49Uppdaterad: fredag, 2 augusti, 2024 - 11:55
  • Moreno satte matchens andra mål från straffpunkten. Foto: Hasse Persson Bru

Storförlust för IFK Mariehamn

IFK Mariehamn förlorade söndagens ligamatch hemma mot SJK med 0-4.
– Det är inte riktigt acceptabelt att förlora på hemmaplan så här, säger Patrik Raitanen.

Bollen studsade IFK:s väg i den första halvleken, som försvarade sig bra, men domsluten gick inte IFK:s väg. I den andra halvleken satte SJK ett ännu hårdare tryck och med en man mindre lyckades inte IFK hålla emot.

Pyry Hannola gav SJK ledningen i matchens 59:e minuten, med en frispark från högerkanten som letade sig hela vägen in i mål. Moreno gjorde det andra målet i den 67:e minuten på straff. Michael Fonsell blev utvisad i samband med straffsituationen då han täckte ett skott med handen. Ett skott från Moreno som annars hade letat sig in i mål.

I den 82:a minuten ökade SJK på till 0-3 genom Lewis John Strapp. 0-4 kom genom Otto Kemppainen i den 87:e minuten.

Matchen hade kunnat ta en annan vändning i den första halvleken då IFK:s Mathias Dahlström sparkades omkull i SJK:s straffområde utan åtgärd från domaren redan i den 6:e matchminuten.

Patrik Raitanen anser att IFK bara har sig själva att skylla och att någon förändring måste till efter två förnedrande förluster i rad på hemmaplan.
– Det som smärtar mest är att många kommer och tittar och att vi inte kan leverera, säger Patrik Raitanen.