Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 mars, 2023 - 19:20
  • Bröderna Lucas och Zacharias Forsström möttes i ÅM-finalen.

Storebror Forsström överlägsen i ÅM-finalen

Tennis: Bröderna Zacharias och Lucas Forsström gjorde upp i ÅM-finalen i tennis i söndags. Storebror Zacharias visade var skåpet skulle stå och slog Lucas med 2-0 i set, 6-1, 6-0.

Zacharias Forsström inledde med att slå ut Henrique Norbiato i semifinalen med 6-1, 7-5.  

Lucas Forsström, som gjorde sin första tävling på fyra år, slog ut Olle Rumander i kvartsfinalen efter 2-0 i set och avfärdade därefter Rafael Milhati i semifinalen, även där med 2-0 i set. 
 
I finalen hade dock inte Lucas något att sätta emot Zacharias. Storebror Forsström tog kommandot direkt och tog en enkel seger och försvarade sin ÅM-titel från förra året. 
- Jag gjorde det rätt bra i dag med bra servar och servereturer, säger Zacharias. 
 
Efter ett långt tävlingsuppehåll slet det hårt på Lucas Forsström med kvartsfinal på lördagen, semifinal på söndagsmorgonen och sedan final på eftermiddagen. 
- Det kändes redan i morse men jag kunde kriga till mig en seger i semin men i finalen tog orken slut och det var bara att slå på allt och hoppas på det bästa, säger han. 
 
Även i damklassen blev det samma vinnare som förra året. Malin Ringbom tog hem två segrar i damklassen som avgjordes som ett gruppspel med tre deltagare. 
 
I b-klassen segrade Henrik Ringbom och i motionsklassen vann Vanessa Rautsa. Bland juniorerna tog Juni Norrmén och Emil Ringbom varsin ÅM-seger och i dubbelklassen vann Emil Forsström och Nick Loikas

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »