• Det var säsongspremiär på Ålandstravet på lördagen.
  • Barbro Carlsson med Manolo Savage och Jonas Rosenberg med Beauty Gem.
  • Roald Eriksson och Lucky Win.
  • Lukas Svedin och Fro Yo Man.
  • Tomas Ahlqvist och Watchouts Freija.
  • Jeanette Karlsson och Bottnas Ambassadör.
  • Jan Söderström och Sjöskogs Baloo
  • Claes Sjöström och Jeppas Sputnik.
  • Ralf Göstas och Unreturned love.
Hör några åländska kuskar, först en intervju med Jonas Rosenberg och Barbro Carlsson:
Publicerad: söndag, 12 maj, 2019 - 10:16, uppdaterad: söndag, 12 maj, 2019 - 17:42

Starten har gått på Ålandstravet

Trav. I lördags kördes säsongspremiären med åtta lopp på Ålandstravet. Åbokusken Harri Koivunen hade den bästa kvällen av alla och körde hem tre segrar.

Forssakusken Peter Lindroos och svenske kusken Jevgeni Ivanov vann två lopp var och sista segern tog Bollnästränaren Thomas Åhlund hand om. 

Många årsdebuter
De åländska kuskarna gjorde i många fall årsdebuter med sina hästar. I lopp 1 styrde Roald Eriksson Joar Erikssons fyraåring Wyldstyle till en andraplats i årets första start. I samma lopp debuterade Pia och Markus Erikssons treåring Twilight Angel och Jonas Rosenberg körde henne till en tredjeplats.

Jeppas Sputnik tvåa
I lopp 3 över 2140 meter med bilstart körde Claes Sjöström fyraåriga Jeppas Sputnik till en andraplats på kilometertiden 1.17,3. Åländska tränaren Emma Eriksson säger att det placeringsmässigt gick precis enligt förväntningarna.
- Harri Koivunens häst He is Felix är mycket bättre på pappret så vi körde om andraplatsen och klarade det. Däremot var jag lite förvånad över tiden, det är en jäkligt tung bana och tiderna har varit långsamma överlag i dag, säger hon. 

Watchout's Freija tvåa
I lopp 4 över 1640 meter med bilstart gjorde Tomas Ahlqvist sin enda uppsittning för kvällen då han körde Ronja och Kristina Norrgårds Watchout's Freija till en andraplats på kilometertiden 1.17,7.
- Hon presterade över mina förväntningar, vi blev lite efter i starten men hon gjorde ett bra sista varv och spurtade bra så det får jag vara nöjd med, säger Ahlqvist.
I samma lopp körde Robert Blomberg egna hästen Lilla Frille till en sjätteplats. Jeanette Karlssons Gamay Boko skulle också ha startat men han blev struken efter att han inte alls ville gå framåt under defileringen och vid starten.
- Han har blivit lite pressad som unghäst och i vissa situationer blir det bara för mycket för honom, säger Karlsson. 

Unreturned love trea
I lopp 5 satte Karlsson upp bakom Sigvard Helsings Bottnas Ambassadör. 
- Han har inte startat på länge, vi blev utan pengar men han kändes fin och det var det viktiga i det här läget, säger Karlsson.
Bästa åländska placering i det loppet stod istället Ralf Göstas för med Stall Dönviks Unreturned Love som blev trea. Mathias Sandbergs Fro Yo Man blev femma och Rebecka Erikssons Show Time blev sexa. 
- Han hade krafter kvar men vi blev instängda och kom inte ut, då är det inte mycket att göra, säger kusken Jonas Rosenberg.

Fyra trots galopp
I lopp 7 stod Jonas Rosenberg för bästa åländska placering då han trots galopp i början av loppet körde Beauty Gem till en fjärdeplats. Roald Eriksson blev femma med Lucky Win och Barbro Carlsson sexa med Manalo Savage.
I dagens sista lopp tog Sölve Högman bästa åländska placering då han blev fyra med Stig-Göran Lindemans Classe Claretti. I samma lopp körde Lukas Svedin Stall Röd Granits Heros Magi till en sjätteplats. 

 

Fler Sport

Timorol vann i Gävle

Ulf Erikssons nya stjärnhäst Timorol vann ett travlopp över 2.140 meter i Gävle i går.

Finalklart i ÅM i bowling

I helgen spelades kval till ÅM-finalerna i bowling och det står nu klart vem som får kämpa om titlarna under finaldagen den 8 februari.

IFK vände och vann i träningsmatch

Tränaren Lukas Syberyjski om vad man fokuserade på i träningsmatchen mot PIF:
Fotboll. IFK Mariehamn vann söndagens träningsmatch mot Pargas IF med 2-1.

IFK-hockey förlorade helgens andra match

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade även söndagens hemmamatch i Islandia.

En poäng för ÅU i säsongens första tävlingsmatch

Isabella Mattsson om att vara igång med tävlingsmatchandet igen:
Fotboll. Åland United och Honka spelade oavgjort 1-1 i cupen i Eckeröhallen på söndagen. Därmed fick ÅU en poäng med sig i säsongens första tävlingsmatch.

JIK:s damer förlorade på bortaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer förlorade lördagens bortamatch i division 2 östra.

Helenius boxas i New York

Boxning. Robert Helenius möter Adam "Babyface Kownacki i en tungviktsmatch i Brooklyn i New York den 7 mars. Det skriver Svenska Yle. Den av Helenius...

IFK föll mot Älta

IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Holmström 43:a i Schweiz

Hör Isac Holmström berätta om loppet:
Skidning. Isac Holmström blev 43:a i herrklassen när långloppscupen Visma Ski Classics höll en deltävling i Schweiz i helgen.