• Heta känslor när FC Åland och PaiHa möttes på WHA Konstgräs. Foto: Hasse Persson-Bru.
Rezgar Amani gav ris till båda lagen.
Publicerad: lördag, 8 juni, 2019 - 21:14, uppdaterad: lördag, 8 juni, 2019 - 21:41

Sorglig syn när FC Åland föll mot PaiHa

Fotboll: Det var grinigt, stökigt och ostrukturerat när FC Åland och PaiHa möttes på WHA konstgräs i ett försök till en fotbollsmatch. Men publiken som var där gör nog sitt bästa för att glömma vad de såg. Matchen slutade med seger för gästerna med 1-0. 

FC Åland åkte på sin andra förlust på säsongen när gästande PaiHa avgjorde mötet i division 3 med matchens enda mål i den 44:e minuten.

Lagen bjöd på få sekvenser av ordnat spel, men desto fler långa bollar fram och tillbaka, något som sällan ledde till målchanser. FC Åland föll in i gästernas sätt att spela fotboll istället för att hålla bollen längs marken, ett spel som man behärskade dåligt och som skulle visa sig bli ett kostsamt misstag. 

Hemmamålvakten Robin Wikström tvingades till två bra räddningar i den andra halvleken. Gästerna var närmare 2-0 än vad FC Åland var en kvittering. 

På planen var det heta känslor, med knuffar och efterslängar och spelet blev allt som oftast sönderryckt av frisparkar. Huvuddomaren höll på att tappa greppet om matchen.

Bottennappet var när en av PaiHas ledare blev uppvisad på läktaren efter att ha skrikit flera fula ord. Det första han gjorde var att vandra runt planen, sippa på en öl och fortsätta skrika från den andra långsidan, innan flera i publiken visade sitt uppenbara missnöje med hans beteende, varpå han lugnade sig. 

FC Åland står kvar på 15 poäng och en sjätte plats i serien efter fyra segrar, tre oavgjorda och två förluster hittills på säsongen.

Fler Sport

ÅSS på pallen i SM

Staffan Lindberg om promenadsegern:
ÅSS hade två lag på prispallen när öppna svenska mästerskapen i J/70 seglades i Karlstad i helgen.

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.

Mållöst när Jomala IK tog emot serieledaren

Lagkapten Scott Beeks om matchen:
Jomala IK spelade 0-0 mot Peimari på Vikingavallen i finska division 3 för herrar under lördagen.

Uddamålsförlust för FC Åland

FC Åland föll med 0-1 på bortaplan mot PIF under lördagseftermiddagen i finska division 3 för herrar.