Publicerad: lördag, 8 juni, 2019 - 21:14Uppdaterad: lördag, 8 juni, 2019 - 21:41
  • Heta känslor när FC Åland och PaiHa möttes på WHA Konstgräs. Foto: Hasse Persson-Bru.

Sorglig syn när FC Åland föll mot PaiHa

Fotboll: Det var grinigt, stökigt och ostrukturerat när FC Åland och PaiHa möttes på WHA konstgräs i ett försök till en fotbollsmatch. Men publiken som var där gör nog sitt bästa för att glömma vad de såg. Matchen slutade med seger för gästerna med 1-0.

FC Åland åkte på sin andra förlust på säsongen när gästande PaiHa avgjorde mötet i division 3 med matchens enda mål i den 44:e minuten.

Lagen bjöd på få sekvenser av ordnat spel, men desto fler långa bollar fram och tillbaka, något som sällan ledde till målchanser. FC Åland föll in i gästernas sätt att spela fotboll istället för att hålla bollen längs marken, ett spel som man behärskade dåligt och som skulle visa sig bli ett kostsamt misstag.

Hemmamålvakten Robin Wikström tvingades till två bra räddningar i den andra halvleken. Gästerna var närmare 2-0 än vad FC Åland var en kvittering.

På planen var det heta känslor, med knuffar och efterslängar och spelet blev allt som oftast sönderryckt av frisparkar. Huvuddomaren höll på att tappa greppet om matchen.

Bottennappet var när en av PaiHas ledare blev uppvisad på läktaren efter att ha skrikit flera fula ord. Det första han gjorde var att vandra runt planen, sippa på en öl och fortsätta skrika från den andra långsidan, innan flera i publiken visade sitt uppenbara missnöje med hans beteende, varpå han lugnade sig.

FC Åland står kvar på 15 poäng och en sjätte plats i serien efter fyra segrar, tre oavgjorda och två förluster hittills på säsongen.