• Heta känslor när FC Åland och PaiHa möttes på WHA Konstgräs. Foto: Hasse Persson-Bru.
Rezgar Amani gav ris till båda lagen.
Publicerad: lördag, 8 juni, 2019 - 21:14, uppdaterad: lördag, 8 juni, 2019 - 21:41

Sorglig syn när FC Åland föll mot PaiHa

Fotboll: Det var grinigt, stökigt och ostrukturerat när FC Åland och PaiHa möttes på WHA konstgräs i ett försök till en fotbollsmatch. Men publiken som var där gör nog sitt bästa för att glömma vad de såg. Matchen slutade med seger för gästerna med 1-0. 

FC Åland åkte på sin andra förlust på säsongen när gästande PaiHa avgjorde mötet i division 3 med matchens enda mål i den 44:e minuten.

Lagen bjöd på få sekvenser av ordnat spel, men desto fler långa bollar fram och tillbaka, något som sällan ledde till målchanser. FC Åland föll in i gästernas sätt att spela fotboll istället för att hålla bollen längs marken, ett spel som man behärskade dåligt och som skulle visa sig bli ett kostsamt misstag. 

Hemmamålvakten Robin Wikström tvingades till två bra räddningar i den andra halvleken. Gästerna var närmare 2-0 än vad FC Åland var en kvittering. 

På planen var det heta känslor, med knuffar och efterslängar och spelet blev allt som oftast sönderryckt av frisparkar. Huvuddomaren höll på att tappa greppet om matchen.

Bottennappet var när en av PaiHas ledare blev uppvisad på läktaren efter att ha skrikit flera fula ord. Det första han gjorde var att vandra runt planen, sippa på en öl och fortsätta skrika från den andra långsidan, innan flera i publiken visade sitt uppenbara missnöje med hans beteende, varpå han lugnade sig. 

FC Åland står kvar på 15 poäng och en sjätte plats i serien efter fyra segrar, tre oavgjorda och två förluster hittills på säsongen.

Fler Sport

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.