Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 1 oktober, 2023 - 12:47Uppdaterad: söndag, 1 oktober, 2023 - 12:49
  • Foto: Rasmus Karlsson
  • Totte Lindqvist vann juniorklassen. Foto: Rasmus Karlsson
  • Cecilia Söderlund är medieansvarig vid ÅMK:s folkracesektion. Foto: Rasmus Karlsson

Söderberg och Lindqvist segrare i potatisracet – ÅMK siktar på sex stycken tävlingar under 2024

Säsongens sista folkracetävling på Åland, potatisracet, kördes på lördagen och det var Mikael Söderlund som vann A-finalen.  

33 förare deltog i huvudklassen och poängbäst efter de fyra inledande omgångarna var Jonas Ask, med maximala 28 poäng. Mikael Söderlund vann alltså A-finalen, följt av Pontus Mäkilä, Rustams Stumbins, Jonas Danielsson, Mikael Karlsson och Jonas Ask.  

I juniorklassen deltog 3 förare och Totte Lindqvist vann alla fyra inledande omgångar och finalen, där Elliot Olofsson kom tvåa och Olliver Vördgren slutade trea. För Lindqvist var det också sista tävlingen som junior, nästa år väntar seniorerna.  

– Det ska bli roligt att knuffas och jagas lite med dem, säger han.  

Potatisracet var det fjärde och sista folkracet på Åland för denna säsong. Nästa år siktar ÅMK:s folkracesektion på att arrangera sex stycken tävlingar, berättar medieansvariga Cecilia Söderlund.  

– Tidigare år har vi haft första helgen i maj som starthelg, men i och med att det ofta krockat med andra evenemang så vill vi flytta den till en helg tidigare, säger hon. 

Man planerar att inleda nästa säsong med en tvådagarstävling under sista helgen i april och avsluta säsongen med potatisracet som tvådagarstävling under andra helgen i oktober 2024.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »