Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 14 maj, 2023 - 15:32Uppdaterad: söndag, 14 maj, 2023 - 16:38
  • Ove Lehto, Anders Johansson, Ann-Sofi Boman och Malin Olofsson. Bild från ÅKK:s hemsida.

Slog bänkpressrekord med 69 kilo – Lehto fixade två nya veteranrekord

Styrkelyft: Ove Lehto slog i helgen till med två finländska veteranrekord i 50-årsklassen under SFI-mästerskapen i bänkpress som avgjordes i Ekenäs. 
Det tidigare rekordet i utrustad bänkpress slog Ove Lehto med inte mindre än 69 kilo. 

SFI-mästerskapen i bänkpress gick av stapeln hos KK Eken i Ekenäs i lördags och fyra deltagare från Ålands kraftsportklubb, ÅKK, deltog. 

Ove Lehto ställde upp i +120-kilosklassen för herrar över 50 år med siktet inställt på att slå nya finländska rekord. Och som han gjorde det. 
I den klassiska tävlingen lyfte han som mest 220 kg vilket innebär ett nytt finländskt veteranrekord med 17 kg och i tävlingen med utrustningen blev det som bäst 310 kg. Nytt veteranrekord i landet med en ökning på 69 kg. 
 
Anders Johansson slutade tvåa i öppna klassen för herrar under 105 kg och lyfte som bäst 152,5 kg. Vann klassen gjorde Jonas Wallén på 170 kg. 

Ann-Sofi Boman deltog i öppna 76-kilosklassen där hon var ensam deltagare. Målet var att slå nytt personbästa, vilket är 85 kg. Hon klarade 82,5 kg och prövade sedan på 87,5 kg i sista omgången men fick inte ett godkänt lyft, en SFI-guldmedalj fick i alla fall Boman med sig från tävlingarna. 
 
Malin Olofsson ställdes mot landslagslyftaren Emmeth Salo i öppna 84-kilosklassen och siktade främst mot ett nytt personbästa med målet att för första gången lyfta 100 kg eller mer. Olofsson klarade 92,5 kg men 100 kg blev för tungt. Emmeth Salo slog nytt finländskt rekord på 137,5 kg och Olofsson fick med sig en silvermedalj hem. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »