• Jerry Danielsson vann herrloppet och Cecilia Sunström damloppet. Näst snabbast i herrklassen var Lars Janlöv. Foto: Malin Lundberg.
  • Ronja Eklund har bland annat tävlat i Ungdomsvasan i vinter. Foto: Malin Lundberg.
  • Stig Orre. Foto: Malin Lundberg.
  • Robert Nyholm. Foto: Malin Lundberg.
  • Torvald Eriksson. Foto: Malin Lundberg.
Jerry Danielsson var nöjd med söndagens skidlopp och han har redan satt upp mål för nästa säsong:
Ronja Eklund har tävlat en del i vinter, bland annat i Ungdomsvasan. Hör henne här:
Publicerad: söndag, 10 mars, 2019 - 13:49, uppdaterad: söndag, 10 mars, 2019 - 14:10

Sju skidtävlade i strålande väder

Skidning. Jerry Danielsson vann herrklassen och Cecilia Sundström damklassen i söndagens distriktstävling i klassisk stil i Jomala.

Fem herrar ställde upp i 15 kilometersloppet och man åkte sju varv på en 2,2 kilometer lång slinga, två damer skidade samma bana men bara tre varv. Åkarna var nöjda med föret och trots att banan var kort var den utmanande med en brant backe som de först skulle upp och sedan ned för.

Danielssons vinnartid blev 45 minuter och 43 sekunder. Näst snabbast för dagen var Lars Janlöv på 53.11 och tredje snabbaste tid hade Stig Orre med 54.42.

I damklassen vann Cecilia Sundström på 27 minuter och 59 sekunder och tvåa blev Ronja Eklund på 31.28.

Fler Sport

Marcela Sandvik bröt armen i VM

Marcela Sandvik bröt armen vid VM i bänkpress som pågår i Japan just nu. Det var i det andra lyftet på 122,5 kg som olyckan var framme.

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.