Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juli, 2022 - 14:37Uppdaterad: torsdag, 7 juli, 2022 - 15:28
  • Caroline Sjöblom ledde svenska F19-landslaget till framgång i EM.

Sjöblom ledde Sveriges F19 till EM-brons

Fotboll: Åländska Caroline Sjöblom ledde Sveriges F19-landslag till EM-brons. I går föll Sverige i semifinalen mot Spanien med 0-1.

- Jag är besviken men vi kan vara stolta över hur vi spelade och taktiken vi hade för matchen. Vi visste att Spanien skulle bli en tuff motståndare, säger Caroline Sjöblom till Uefa.

- Vi har haft en lång resa tillsammans. Det började med den första kvalomgången i Serbien. Vi har bara förlorat tre matcher, jag är verkligen stolt över vår resa. Vi har mycket erfarenhet nu med 2004 års generation, det är ungefär halva truppen här, så det här kommer att ha gett dem mycket kunskap om vad som krävs för att komma så långt i turneringen, fortsätter Sjöblom.

Sverige besegrade Tyskland samt England medan man förlorade mot Norge i gruppspelet. Norge möter Spanien i finalen på lördag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »