Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2023 - 09:50Uppdaterad: tisdag, 6 juni, 2023 - 12:49
  • IFK Ab hoppas kunna få klart med ny vd innan juni är över. Arkivbild.

Sex personer vill bli vd för IFK Ab

Sex personer har lämnat in ansökan för att bli vd för IFK Mariehamn Ab och nu ska arbetet med att intervjua kandidaterna inledas. 

Det är god kvalitet på de sökande och jag tror att vi har vår nästa vd bland kandidaterna, säger Dan Mikkola, styrelseordförande i IFK Mariehamn Ab. 

Det är både ålänningar och personer utanför Åland som har sökt tjänsten. 

Styrelsen har utsett en arbetsgrupp på tre personer som har möte i dag tisdag och går då igenom ansökningarna. Då beslutas vem eller vilka som kallas på intervjuer inledningsvis. Ambitionen är att arbetsgruppen ska kunna lämna ett förslag till styrelsen innan utgången av juni månad.  

Tanken är att den nya vd:n ska börja under hösten för att inledningsvis gå parallellt med Peter Mattsson och sen ta över helt och hållet från den 1 december. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »