Publicerad: söndag, 12 maj, 2019 - 08:50Uppdaterad: söndag, 12 maj, 2019 - 08:55
  • Rezgar Amani gjorde två av FC Ålands fyra mål. Arkivfoto.

Seger för FC Åland, förlust för JIK

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK förlorade när lagen spelade matcher i division 3 på lördagen.

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK förlorade när lagen spelade matcher i division 3 på lördagen. FC Åland mötte tabelljumbon RaiFu i Raisio och där vann ålänningarna med 4-1. Rezgar Amani inledde målskyttet i den 20:e minuten. Thomas Mäkinen slog en boll i djupet och Amani petade den förbi den utrusande målvakten varpå han enkelt kunde placera in bollen i mål. Två minuter efteråt utökade Thomas Mäkinen till 2-0 då han nickade in en hörna. Raisio reducerade i 38:e minuten efter att FC Åland tappat bollen på egen planhalva.

I den 65:e minuten gjorde Amani sitt andra mål för dagen. Sergei Chibisov slog en lobbpassning över motståndarnas backlinje, Amani snappade upp bollen och rundade målvakten varpå han slog bollen via en försvarare i mål. Slutresultatet fastställdes i den 83:e minuten av Fredrik Ulvestaf. Han fick då en boll i djupet av Adam Eriksson, rundade målvakten och avslutade i öppet mål.

Jomala IK i sin tur mötte serieledarna Wilpas hemma på Vikingavallens konstgräs. Gästerna gjorde ett mål i vardera halvlek och vann matchen med 2-0, trots att de fick en man utvisad strax före halvtid.

FC Åland ligger sexa i tabellen och JIK är tolva. 14 lag ingår i serien.