• Rezgar Amani gjorde två av FC Ålands fyra mål. Arkivfoto.
Publicerad: söndag, 12 maj, 2019 - 08:50, uppdaterad: söndag, 12 maj, 2019 - 08:55

Seger för FC Åland, förlust för JIK

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK förlorade när lagen spelade matcher i division 3 på lördagen.

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK förlorade när lagen spelade matcher i division 3 på lördagen. FC Åland mötte tabelljumbon RaiFu i Raisio och där vann ålänningarna med 4-1. Rezgar Amani inledde målskyttet i den 20:e minuten. Thomas Mäkinen slog en boll i djupet och Amani petade den förbi den utrusande målvakten varpå han enkelt kunde placera in bollen i mål. Två minuter efteråt utökade Thomas Mäkinen till 2-0 då han nickade in en hörna. Raisio reducerade i 38:e minuten efter att FC Åland tappat bollen på egen planhalva.

I den 65:e minuten gjorde Amani sitt andra mål för dagen. Sergei Chibisov slog en lobbpassning över motståndarnas backlinje, Amani snappade upp bollen och rundade målvakten varpå han slog bollen via en försvarare i mål. Slutresultatet fastställdes i den 83:e minuten av Fredrik Ulvestaf. Han fick då en boll i djupet av Adam Eriksson, rundade målvakten och avslutade i öppet mål.

Matchen mellan FC Åland och RaiFu kan ses i efterhand på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=jJgMATQR_Zk&app=desktop

Jomala IK i sin tur mötte serieledarna Wilpas hemma på Vikingavallens konstgräs. Gästerna gjorde ett mål i vardera halvlek och vann matchen med 2-0, trots att de fick en man utvisad strax före halvtid.

FC Åland ligger sexa i tabellen och JIK är tolva. 14 lag ingår i serien.

Fler Sport

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.