Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 december, 2022 - 11:12Uppdaterad: torsdag, 8 december, 2022 - 13:26
  • Oskari Sallinen ansluter till IFK Mariehamn från Ekenäs IF. Foto: IFK Mariehamn

Sallinen första grönvita nyförvärvet

IFK Mariehamn har presenterat sitt första nyförvärv till säsongen 2023. Det är 21-årige Oskari Sallinen som ansluter från division 1-klubben Ekenäs IF.

Oskari Sallinen huserar främst på det centrala mittfältet men kan även spela i anfallet. Han avslutade säsongen 2022 med att göra sju mål på åtta matcher i division 1.
- Oskari är en löpstark allroundspelare som gjorde det riktigt bra i Ekenäs under årets säsong. Han är endast 21 år gammal men ändå erfaren och vi ser stor utvecklingspotential i honom, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson på IFK:s hemsida.

Oskari Sallinen debuterad i ligan redan som 15-åring med JJK och har efter det bland annat huserat i nederländska Groningens akademi samt ligakonkurrenten KuPS.
- Jag är mycket glad och förväntansfull att få komma till IFK. Jag har bara hört positiva saker om klubben, säger Oskari Sallinen.

IFK Mariehamn har nu 15 spelare kontrakterade för säsongen 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »