Publicerad: lördag, 20 augusti, 2022 - 21:42
  • Sami Saku längst fram och tvåan Jan Kaas längst till vänster. Foto: Owe Sjöblom
  • Sami Saku och Jan Kaas tog ut sig ordentligt. Foto: Owe Sjöblom
  • Sara Wiss ska springa 100 m i morgon söndag. Foto: Owe Sjöblom

Saku tog guld på 5.000 m

Efter en mäktig spurt på sista 100 meterna kunde Sami Saku vinna 5.000 m vid SFI-mästerskapen i friidrott.

Tidigt i loppet var Sami Saku och två andra löpare loss och efter ytterligare nån kilometer stod det mellan Saku och Jan Kaas från Gamlakarleby IF. På sista varvet drog duon upp farten och med 200 meter kvar gjorde Saku ett försök att rycka loss, men Kaas hängde med. Men med drygt 100 meter kvar satte Saku in en rejäl spurt som Kaas inte hände med på och i mål var Saku sekunden före. Sluttiden för Sami Saku var 15.18,08.
I samma lopp deltog Henrik Ojala och han kom i mål med tiden 18.16,06 på sjätte plats.

I damernas 200 m satte Sara Wiss nytt personligt rekord med 25,10 i försöken och tog sig till final. Väl i finalen gick det två tiondelar långsammare och det blev en femte plats. Vann gjorde Nora Lindahl från HIFK på 24,18.

I damernas längd slutade Amanda Gustafsson på elfte plats med ett hopp som mätte 5,11 m. Kyra Kytölä, Esbo IF, vann på 6,01.