Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 23 september, 2023 - 18:06
  • JIK tog en bekväm seger i premiären.
  • Den före detta JIK-spelaren Jonas Witting mötte sina gamla lagkamrater.
  • Tobias Hellbig är ett nytt namn i årets JIK-trupp.

Säker seger för JIK:s volleyherrar i premiären

Jomala IK:s volleybollherrar inledde i lördags jakten på den tredje raka seriesegern i division 1. Säsongen inleddes på bästa sätt med en 3-0-seger mot Södermalm B. 
- Första set var väl så där men sen visade vi att vi var det klart bättre laget, säger Edvard Nordlund. 

Det bjöds inte på någon sprudlande volleyboll i premiären av division 1 när Jomala IK mötte Södermalm B i Vikingagården i lördags. 
Jomala IK tog en klar seger med 3-0 i set efter setsiffrorna 25-20, 25-17, 25-13 men prestationen visade på en del matchovana från hemmaspelarna. 
- Vi har ett par veckors träning i kroppen och en försäsongsturnering förra helgen men vi har inte varit så många på träning att vi kunnat spela sex mot sex så det var nog lite matchovana i dag men vi visade ändå att vi var det klart bättre laget, säger Edvard Nordlund. 
 
Jomala IK siktar återigen på att vinna serien, som laget gjort de två senaste säsongerna. 
- Det är klart att vi måste ha målsättningen i år som de senaste säsongerna, vi ska vinna serien, säger Edvard Nordlund. 
 
Motståndarna Södermalm B kom till matchen med endast sex spelare, en av dem var den före detta JIK-spelaren Jonas Witting
- Jomala gör det bra och har rutinerade spelare på hög nivå medan vi inte riktigt orkar hålla ihop det, säger Jonas Witting.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »