Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2023 - 14:50
  • Åland United laddar för seriefinal medan IFK vill lämna jumboplatsen. Foto: Dan Sjöblom.

Rysarmatcher för de åländska ligalagen – seriefinal för ÅU medan IFK vill lämna jumboplatsen

De åländska ligalagen spelar bägge viktiga matcher i respektive serie under veckoslutet, men i olika ändor av tabellen. IFK Mariehamn spelar för att lämna jumboplatsen medan Åland United ska försöka haka på KuPS i guldstriden. 

IFK Mariehamn, som ligger sist i ligan, möter nästjumbon FC Haka ikväll. 
- Vi har haft ett par matcher redan under säsongen där vi spelat med stor press och jag hoppas och tror att vi kommer att hantera det bra ikväll igen, säger IFK:s tränare Daniel Norrmén

IFK saknar avstängde mittbacken Jean-Christophe Coubronne men får tillbaka mittbacken Timi Lahti och mittfältaren Alvaro Ngamba som missade matchen mot HJK på grund av skada, bägge är med i startelvan ikväll. Nya anfallaren Konstantinos Kotsopoulos inleder matchen på bänken. 

Åland United spelar seriefinal imorgon, lördag, på bortaplan mot KuPS som i nuläget ligger sex poäng före ÅU men med en match mer spelad. 
- Vi måste ta minst en poäng annars blir det tufft gällande guldet, säger tränaren Steve Beeks.  

I Åland United saknas Jacqui Hand på grund av en skada som håller henne borta 2-4 veckor, Aada Törrönen är osäker till spel medan nyförvärvet Anni Miettunen finns med i truppen.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »