Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 augusti, 2023 - 15:05Uppdaterad: tisdag, 8 augusti, 2023 - 15:33
  • Robert Helenius boxas i London på lördag. Foto: Johan Ågren.

Robert Helenius möter Anthony Joshua på lördag – "Det här är stort"

Boxaren Robert Helenius möter britten Anthony Joshua i London på lördag.

Detta blir andra matchen på en vecka för Helenius del, som besegrade Mika Mielonen i lördags, men denna match blir alltså mot ett betydligt större namn.  

Joshua skulle egentligen mött Dillian Whyte, men han har fastnat i en dopingkontroll, så därför ställer Helenius upp på kort varsel. Helenius manager Markus Sundman säger till Ålands Radio att Helenius var aktuell att möta Joshua redan innan Whyte skrev på att möta honom istället.

Markus Sundman fick beskedet om matchen i lördags, samma dag som matchen mot Mika Mielonen.  
– Det här är stort. Det roliga var att jag inte kunde avslöja det för Robert, så jag fick hålla det för mig själv hela lördagen, säger Markus Sundman.  

Sundman säger att Robert Helenius är taggad då det är en stor chans för honom.
– Vi har varit på toppen och snusat länge och nu är vi tillbaka där, säger Markus Sundman.  

Anthony Joshua har tidigare suttit på alla fyra världsmästarbältena i tungvikt. Joshuas senaste match var den 1 april, då han besegrade Jermaine Franklin. På sajten BoxRec rankas Anthony Joshua som världens tredje bästa tungviktsboxare och Robert Helenius rankas som nummer 24. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »