Publicerad: söndag, 18 september, 2022 - 19:25Uppdaterad: söndag, 18 september, 2022 - 22:06

Rekordstor seger för IFK Mariehamn

Fotboll: IFK Mariehamn tog en rekordstor seger på WHA när man besegrade FC Lahti med 6-0 på söndagen.

1-0 dröjde till den 39:e minuten. Ett inlägg från vänsterkanten av Jamie Hopcutt nickskarvades i mål av

IFK hade bud på fler mål under den första halvleken. John Owoeris nick på en hörna panikräddades av Lahti-målvakten. Domaren menade att bollen inte var över linjen, Owoeri jublade för mål och reprisebilderna från tv-produktionen kunde inte avgöra vem som hade rätt.

Sekunder före halvtidsvilan hade Dé ett gyllene läge att utöka ledningen på ett friläge, men avslutet gick tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

IFK rivstartade den andra halvleken och i den 49:e minuten fick Dé sin revansch när han ökade på till 2-0. Mikko Sumusalos avslut räddades först av målvakten, men Dé högg på returen.

I den 58:e minuten ökade Jamie Hopcutt på till 3-0 med ett lågt avslut som letade sig in i mål via målvakten och stolpen och målvakten igen.

Lahti var ett uppgivet lag med ett försvarsspel i fritt fall och IFK kunde utnyttja det. 4-0 kom genom Muammed Abubakari och 5-0 genom Jamie Hopcutt. 6-0 kom på straff genom John Owoeri i matchens 85:e minut.

IFK klättrar i och med segern upp på åttonde plats och har i praktiken säkrat kontraktet då avståndet ner till FC Lahti på kvalplats nu är nio poäng.