Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 oktober, 2018 - 11:03
  • André Hjulström, ÅKK, ska vara med i SFIM. Arkivfoto

Rekordmånga lyftare i SFIM

Rekordmånga lyftare är anmälda till SFIM i styrkelyft som hålls i Idrottsgården på lördag. 51 personer ska tävla, 47 i klassisk styrkelyft och fyra med utrustning.

Tävlingen börjar klockan 11.00 och pågår fram till 18-tiden. Först tävlar damerna samt herrarna de lägre viktklasserna och någon gång efter 14.00 börjar de tyngre herrklasserna. Sist av alla tävlar de med utrustning och där deltar bland annat Ove Lehto i +120-kilosklassen. Lehto stod över EM i bänkpress med utrustning som hölls i Luxemburg för två helger sedan eftersom träningen med bänkpresskjortan känts dålig.
- Nu har jag gjort några pass som känts okej men jag får vara nöjd om jag tar 350 kilo i bänken på lördag, säger Lehto, vars mål är att så småningom bänka 400 kilo med utrustningen.

För Lehto blir det här första styrkelyfttävlingen med utrustning sedan 2016.
- Jag vågar inte köra utan utrustning i knäböj på grund av min gamla skada, och så tycker jag det är lite roligare med utrustningen, säger han.

Komplett lista på deltagarna hittar du här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »