Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 december, 2023 - 12:12Uppdaterad: onsdag, 20 december, 2023 - 17:20
  • Bruno Romão är IFK Mariehamns nye tränare. Foto: IFK Mariehamn

Portugis blir IFK:s nya huvudtränare

IFK Mariehamn har gjort klart med ny huvudtränare för de kommande säsongerna. Den portugisiske tränaren Bruno Romão har skrivit ett tvåårskontrakt med option att förlänga kontraktet också en tredje säsong. 

Bruno Romão som är från Portugal fyller 40 år i januari och innehar UEFA Pro-utbildning. Han inledde sin tränarkarriär redan 2006 och har alltså över 15 års erfarenhet av olika tränarroller trots sin relativa ungdom i tränarsammanhang. Romão har under sin tränarkarriär varit aktiv i olika ungdoms- och assisterande tränarroller i portugisiska klubbar som Casa Pia, Oriental och Sporting. Han har också erfarenhet från Saudiarabien där han tränat Al-Hilas U23-lag. Bruno har även jobbat inom det portugisiska förbundet samt varit assisterande tränare för Cap Verdes landslag. På senare tid har Romão varit huvudtränare för Pharco FC i den högsta fotbollsligan i Egypten.

-Jag är otroligt nöjd med att kunna knyta Bruno till oss. Med tanke på den strategiska utvecklingen vi vill göra i klubben framledes med att ta ytterligare steg i att utveckla egna unga spelare och gärna komplettera med andra unga lovande spelare så är Brunos profil klockren. Han har lång erfarenhet av att utveckla lovande spelare på internationell nivå och han har också erfarenhet från högsta seniornivå både som assisterande tränare och huvudtränare kommenterar vd och sportchef Jimmy Wargh
Wargh berättar också att IFK Mariehamn kommer att presentera en spelarnyhet i morgon, torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »