Publicerad: söndag, 19 januari, 2020 - 19:33Uppdaterad: söndag, 19 januari, 2020 - 22:53
  • Isabella Mattsson gjorde ÅU:s enda mål på straff.
  • Tilde Hellund fick spela några minuter i slutet av matchen efter att Rebecka Björkvall skadat sig.
  • Nyförvärvet Ashley Riefner spelade ytterback.
  • Ytterbacken Anni Miettunen gör sin första säsong i ÅU. Hon fick pris som bästa spelaren i hemmalaget.

En poäng för ÅU i säsongens första tävlingsmatch

Fotboll. Åland United och Honka spelade oavgjort 1-1 i cupen i Eckeröhallen på söndagen. Därmed fick ÅU en poäng med sig i säsongens första tävlingsmatch.

ÅU:s mål gjordes av Isabella Mattsson på straff i den 32:a minuten efter att Signy Aarna hade gjorts ner i straffområdet. ÅU höll sedan ledningen ända till den 86:e minuten då Milla Punsar gjorde 1-1, efter en situation då ÅU tyckte att domaren borde ha blåst av för frispark för hemmalaget.

- Vi visade en hel del potential idag och jag är särskilt nöjd med energin vi visar, sade tränaren Samuel Fagerholm efter matchen.

Ett stort bakslag för ÅU var att Rebecka Björkvall som byttes in i den 77:e minuten skadade sig efter bara ett par minuter på planen. Enligt Fagerholm befarar man en korsbandsskada, men undersökningar ska göras för att säkerställa hur allvarlig skadan är.

Nästa cupmatch spelas mot TPS i Åbo den 1 februari.

Så spelade ÅU: Anna Tamminen - Anni Miettunen, Tiia Peltonen, Anna Westerlund, Ashley Riefner - Selma Viktorsson (Rebecka Björkvall 77') (Tilde Hellund 83), Olivia Mattsson, Emelie Johansson - Ode Fulutudilu (Monica Hagström 70'), Isabella Mattsson, Signy Aarna