• Mathias Nordberg
  • Resultatet i kvalet i luftpistol
Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Mathias Nordberg efter kvalet i luftgevär
Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:12, uppdaterad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:41

Pistolbrons till Åland

Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Erikslund hade slutresultatet 470.7083 i den individuella tävlingen. Både guld och silver gick till Gibraltar där Stephjen Borge var vassast med noteringen 709.6634. Tomas Mörn slutade där på tionde plats.

I lagtävlingen där endast fem lag tävlade, så nådde Åland en tredjeplats. Jersey tog hand om silvret och GIbraltar knep guldet i lagtävlingen.

Mikael Blomqvist som normalt tar sig till final i luftpistol på 10 meter sköt tidigt bort sig med en sexa och två sjuor. En skada som inte gick att reparera och han slutade på tionde plats, elva poäng från åttonde platsen som innebär final. Petter Eskills slutade på trettonde plats.

Även Mathias Nordberg missade i kvalet till finalen i luftgevär stående 10 meter. Mathias som har haft en tung säsong lyckades inte höja sig i kvalet och slutade elva.

Elin Liewendahl slutade på nionde plats i luftgäversskyttet från 50 meter. Med poängen 583,3 var hon en god bit bakom topptrion. Guldet gick till Jehnny Gardelin från Gotland på 605,5 poäng.

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.