• Mathias Nordberg
  • Resultatet i kvalet i luftpistol
Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Mathias Nordberg efter kvalet i luftgevär
Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:12, uppdaterad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:41

Pistolbrons till Åland

Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Erikslund hade slutresultatet 470.7083 i den individuella tävlingen. Både guld och silver gick till Gibraltar där Stephjen Borge var vassast med noteringen 709.6634. Tomas Mörn slutade där på tionde plats.

I lagtävlingen där endast fem lag tävlade, så nådde Åland en tredjeplats. Jersey tog hand om silvret och GIbraltar knep guldet i lagtävlingen.

Mikael Blomqvist som normalt tar sig till final i luftpistol på 10 meter sköt tidigt bort sig med en sexa och två sjuor. En skada som inte gick att reparera och han slutade på tionde plats, elva poäng från åttonde platsen som innebär final. Petter Eskills slutade på trettonde plats.

Även Mathias Nordberg missade i kvalet till finalen i luftgevär stående 10 meter. Mathias som har haft en tung säsong lyckades inte höja sig i kvalet och slutade elva.

Elin Liewendahl slutade på nionde plats i luftgäversskyttet från 50 meter. Med poängen 583,3 var hon en god bit bakom topptrion. Guldet gick till Jehnny Gardelin från Gotland på 605,5 poäng.

Fler Sport

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.

IFK föll med 1-8 mot Älta

Ishockey: Ett decimerat IFK Mariehamn med endast två hela femmor föll med 1-8 mot Älta i fortsättningsserien under lördagen.

HJK besegrade IFK med 3-1

IFK:s målskytt Gustaf Backaliden:
Fotboll: HJK vann med 3-1 över IFK Mariehamn i matchen i Finlands cup i Helsingfors. IFK:s enda mål gjordes av Gustaf Backaliden.