Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:12Uppdaterad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:41

Pistolbrons till Åland

Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Erikslund hade slutresultatet 470.7083 i den individuella tävlingen. Både guld och silver gick till Gibraltar där Stephjen Borge var vassast med noteringen 709.6634. Tomas Mörn slutade där på tionde plats.

I lagtävlingen där endast fem lag tävlade, så nådde Åland en tredjeplats. Jersey tog hand om silvret och GIbraltar knep guldet i lagtävlingen.

Mikael Blomqvist som normalt tar sig till final i luftpistol på 10 meter sköt tidigt bort sig med en sexa och två sjuor. En skada som inte gick att reparera och han slutade på tionde plats, elva poäng från åttonde platsen som innebär final. Petter Eskills slutade på trettonde plats.

Även Mathias Nordberg missade i kvalet till finalen i luftgevär stående 10 meter. Mathias som har haft en tung säsong lyckades inte höja sig i kvalet och slutade elva.

Elin Liewendahl slutade på nionde plats i luftgäversskyttet från 50 meter. Med poängen 583,3 var hon en god bit bakom topptrion. Guldet gick till Jehnny Gardelin från Gotland på 605,5 poäng.