• Mathias Nordberg
  • Resultatet i kvalet i luftpistol
Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Mathias Nordberg efter kvalet i luftgevär
Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:12, uppdaterad: torsdag, 11 juli, 2019 - 22:41

Pistolbrons till Åland

Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Erikslund hade slutresultatet 470.7083 i den individuella tävlingen. Både guld och silver gick till Gibraltar där Stephjen Borge var vassast med noteringen 709.6634. Tomas Mörn slutade där på tionde plats.

I lagtävlingen där endast fem lag tävlade, så nådde Åland en tredjeplats. Jersey tog hand om silvret och GIbraltar knep guldet i lagtävlingen.

Mikael Blomqvist som normalt tar sig till final i luftpistol på 10 meter sköt tidigt bort sig med en sexa och två sjuor. En skada som inte gick att reparera och han slutade på tionde plats, elva poäng från åttonde platsen som innebär final. Petter Eskills slutade på trettonde plats.

Även Mathias Nordberg missade i kvalet till finalen i luftgevär stående 10 meter. Mathias som har haft en tung säsong lyckades inte höja sig i kvalet och slutade elva.

Elin Liewendahl slutade på nionde plats i luftgäversskyttet från 50 meter. Med poängen 583,3 var hon en god bit bakom topptrion. Guldet gick till Jehnny Gardelin från Gotland på 605,5 poäng.

Fler Sport

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.