Publicerad: lördag, 8 juni, 2019 - 12:55Uppdaterad: söndag, 9 juni, 2019 - 20:59
  • Ida Zetterström Foto: Henrik Vormdohre.

Personbästa av Ida Zetterström

Motorsport: Dragracingföraren Ida Zetterström satte personbästa i fredagens kval i NM-klassen Super Street Bike. Tiden 7,11 gav henne en andraplats i kvalet.

Ida Zetterström vann under söndagen sin första elimineringsrunda på tiden 7,69. Men i den andra eliminieringsrundan fick hon se sig slagen. Hennes hjul började spinna vid starten och hon tog sig i mål med tiden 8,68.

Även sambon Kim Hilander tävlade i helgens Tierp Internationals i klassen Super Comp Bike. Hilander slutade på tionde plats i kvalet med tiden 9,02. Under lördagen förlorade Hilander den första eliminieringsrundan mot Peter Svensson. Svensson vann på tiden 8,63.

Fredrik Fredlund tävlar i EM-klassen av Pro Stock Bike, som lockade fyra deltagare till start i Tierp. Tiden 7,01 placerade honom på andra plats i kvalet. Under söndagens första elimineringsrunda tog han sig vidare till final efter att motståndaren fått motorstopp.

I finalen väntade Kalle Lyrén som satte Europarekord i sin första elimineringsrunda där han noterade 6,9695. Även i finalen körde han under sju sekunder och Fredlund fick nöja sig med en andraplats.