Publicerad: fredag, 29 mars, 2024 - 18:54Uppdaterad: fredag, 29 mars, 2024 - 20:01
  • IFK Mariehamn vann klart i genrepet. Foto: Dan Sjöblom.

Pangstart fixade IFK:s genrepsseger – "Tre mål framåt och noll bakåt får man vara nöjd med"

IFK Mariehamn kunde komfortabelt vinna i genrepet mot ligaettan-laget KTP från Kotka. IFK vann matchen med 3-0 efter mål av Hugo Cardoso, Adam Larsson och Sebastian Dahlström.
– Det har varit lite svidande förluster på sistone och lite frustration så det var skönt med en vinst i dag, säger lagkaptenen Robin Sid.

IFK Mariehamn ställde upp med en startelva som till stora delar, med största sannolikhet, kommer vara den som ställer sig på planen i ligapremiären mot Ekenäs IF nästa helg. Både Matias Ojala och Pedro Machado, som fått mycket speltid under försäsongen, inledde matchen på bänken vilket förklaras med att bägge två är avstängda i ligapremiären. Ojala för ett rött kort med FC Inter i slutet av förra säsongen och Machado för ett rött kort med portugisiska Vitoria Setubal i maj 2023. Röda kort som alltså renderar i avstängningar som duon nu får avtjäna.

I fredagens genrep inledde IFK starkast och redan efter tolv minuter var laget i en tvåmålssledning. Hugo Cardoso inledde målskyttet på en passning av Sebastian Dahlström och kort därefter satte Adam Larsson 2-0 i öppet mål efter ett inspel från Cardoso som gick både via en KTP-försvarare och stolpen innan den svenske anfallaren kunde sätta bollen i mål.

Efter de snabba målen jämnade spelet ut sig men ändå med IFK i full kontroll över matchen. Hemmalaget var även nära 3-0 i den första halvleken men Robin Sids skott nickades bort på mållinjen.

Initiativet i matchen var fortsatt i klar hemmafördel i inledningen av andra halvlek och i den 63:e minuten kom 3-0 när Dahlström placerade in bollen i bortre burgaveln med ett behärskat skott.

KTP skapade egentligen en farlig målchans under hela matchen och den kom med dryga kvarten kvar när Aleksi Tarvonen nickade men Matias Riikonen var alert och gjorde en fin enhandsräddning.

IFK Mariehamn vann genrepet med klara 3-0 och har nu en dryg vecka på sig att finslipa de sista detaljerna inför ligapremiären på hemmaplan mot Ekenäs IF lördagen den 6 april.
– Tre mål framåt och noll bakåt får man vara nöjd med fast vi borde kanske gjort något mål till. Nu är det inte mycket kvar av den här långa försäsongen och man är spänd och förväntansfull på vad som börjar nästa vecka, säger Adam Larsson.

Artikeln uppdateras med intervjuer under fredagskvällen.