• Chris Karlsson och Eddie Sandell debuterar i öspelen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lördag, 6 april, 2019 - 09:59, uppdaterad: lördag, 6 april, 2019 - 15:57

Öspelstruppen i pingis är uttagen

Bordtennis: För första gången sedan Öspelen på hemmaplan 2009 har Åland ett fullt lag i bordtennis. I laget ingår två damspelare. Fyra spelare gör dessutom öspelsdebut.

Laget består av : Marina Donner , Chris Karlsson, Johan Pettersson, Ari Seppälä, Johan Påvals samt Eddie Sandell
Lagledare är Thomas Sandell.

Marina och Johan Pettersson behöver ingen närmare presentation. Nyblivna finska mästarna samt vinnarna av mixedturneringen i de två senaste Öspelen får nog se sig som toppsidade i mixed. Marina tog ju dessutom hem damsingeln i senaste öspelen.

Chris Karlsson gör Öspelsdebut. Chris har tränat flitigt under Thomas Sandells ledning de senaste åren och bildar nu damdubbelpar med Marina Donner.

Ari Seppälä och Johan Påvals har båda gjort en stark säsong i Pingisligan. Ari var en stor bidragande orsak till att Saltvik tog hem Pingisligan, och Johan Påvals vann den individuella poängligan i årets säsong. Ari har dessutom tävlat en hel del både på den finska och svenska sidan.

Johan Påvals gör debut som pingispelare i öspelen, men han är den i truppen som har varit med i flest öspel, dock som volleybollspelare.

Eddie Sandell tar den fjärde och sista platsen. Eddie har tränat mycket de senaste åren och gjort stora framsteg, dessutom har han också tävlat en hel del på den svenska sidan och fått bra matchrutin.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.